داروی طبیعی جایگزین ریتالین
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، از سال ۲۰۱۱ تا کنون، ۱۱ درصد کودکان و بزرگسالان سنین ۴ تا ۱۷ سال به اختلال کم توجهی- بیش فعالی (ADHD) مبتلا بودهاند.
درمانهای جایگزین ریتالین برای ADHD وجود دارد؛ ولی شواهد علمی کمی برای اثبات اثربخشی آنها موجود است.رژیمهای درمانی خاص به شما پیشنهاد میکنند که از مصرف غذاهای شکری، رنگهای مصنوعی خوراکی و افزودنیها خودداری و منابع بیشتری از اسیدهای چرب امگا ۳ را مصرف کنید. یوگا و مدیتیشن نیز میتواند مفید باشد. تمرین بازخوردهای عصبی نیز گزینهی دیگری است. تمامی این موارد میتوانند علائم ADHD را بهبود دهند.
۱- شربت سنبلالطیب جایگزین ریتالین
شربت سنبلالطیب حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، آهن، مس، کلسیم، پروتئین، اسید فولیک، تانن، کومارین، والرین، ملانین، سروتونین، اسید گاما آمینو بوتیریک و اسید چرب امگا ۳ است.
شربت سنبلالطیب با حفظ میزان سروتونین و نوراپینفرین (نورآدرنالین) در برخی نواحی مغز ترس و اضطراب را برطرف و شادی و نشاط را در افراد ایجاد میکند؛ این شربت با بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی نقشی مؤثر در تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت سنبلالطیب
- عرق سنبلالطیب یک و نیم لیتر
- عرق بیدمشک نیم لیتر
- ریشه سنبلالطیب ۴۰ گرم
طرز تهیه شربت سنبلالطیب
- عرق سنبلالطیب و بیدمشک را با هم مخلوط کنید.
- ریشه سنبلالطیب را نیم کوب و آن را به مخلوط عرق سنبلالطیب و بیدمشک اضافه کنید و بگذارید ۲ تا سه ساعت بماند.
- مخلوط مواد را ۲ تا سه دقیقه بجوشانید.
- پس از اینکه دمای ترکیب جوشیده شده متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتیگراد رسید) آن را صاف کنید.
- عسل را به مخلوط صاف شده بیفزایید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- شربت را داخل ظرف شیشهای بریزید و آن را در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه یک لیوان از شربت سنبلالطیب سه تا چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید و بقیه لیوان را آب اضافه کنید.
- شربت سنبلالطیب را میتوان روزانه سه لیوان (صبح، عصر و قبل از خواب) به صورت گرم یا سرد مصرف کرد.
۲- ورزش و بازی بهترین داروی جایگزین ریتالین
یکی از مواردی که متخصصان برای درمان و کاهش علائم اختلال بیش فعالی نقص توجه توصیه می کنند، انجام فعالیت های ورزشی و تفریحی برای این کودکان است. متخصصان می گویند ورزش تمرکز را بهبود می بخشد و جریان انتقال دهنده های عصبی را افزایش می دهد.
پونتم یکی از پژوهشگران در زمینه این بیماری درباره ورزش به عنوان یک درمان متناوب برای اختلال بیش فعالی نقص توجه معتقد است:
تاثیر ایروبیک بر روی مغز مشابه ریتالین یا دیگر داروهای تحریک زای روانی است که تاثیری موقتی دارند. این ورزش می تواند تاثیرات مثبت دیگر بر سلامت روانی و فزییکی کودک شما داشته باشد.
۳- چایهای گیاهی
سومین درمان جایگزین ریتالین استفاده از چایهای گیاهی است. مطالعهای جدید نشان داده است که کودکان مبتلا به ADHD، مشکلاتی بیشتری در به خواب رفتن، بی صدا خوابیدن و بیدار شدن در صبح دارند. محققان توصیه کردهاند که داروهای اضافی برای درمان این مشکل میتواند مفید باشد.
چایهای گیاهی حاوی بابونه، نعناع، برگ لیمو و سایر گیاهان و گلها، معمولا گزینهای بی خطر برای ایجاد آرامش در کودکان یا بزرگسالان هستند. این چایها معمولاً به عنوان راهی برای ایجاد آرامش و خواب توصیه میشوند. مصرف این چایها در رختخواب، به بدن کمک میکند که بهتر برای خواب آماده شود.
۴- جینکو بیلوبا جایگزین ریتالین
مدتهاست که جنیکو بیلوبا برای بهبود حافظه و افزایش وضوح ذهنی توصیه میشود. نتایج مطالعات در مورد استفاده از جینکو در ADHD، کمی متناقض است.
برای مثال یک مطالعه نشان داده است که علائم ADHD در افراد مبتلا که عصاره جینکو مصرف کرده بودند، بهبود یافته است. کودکانی که روزانه ۲۴۰ میلیگرم عصاره جینکو بیلوبا را به مدت ۳ تا ۵ هفته مصرف کرده بودند، شاهد کاهش علائم ADHD و البته عوارض جانبی کمی بودند.
۵- جینسینگ جایگزین ریتالین
شهرت جینسینگ، این گیاه دارویی چینی، به خاطر تحریک عملکرد مغز و افزایش انرژی است. “جینسینگ قرمز” توانایی آرام کردن علائم ADHD را دارد.
مطالعهای در سال ۲۰۱۱، ۱۸ کودک مبتلا به ADHD را در سنین ۶ تا ۱۴ سال، مورد بررسی قرار داد. محققان به هر یک از کودکان به مدت ۸ هفته، ۱۰۰۰ میلیگرم جینسینگ دادند. گزارشهای مطالعه نشان دهندهی بهبود اضطراب، شخصیت و عملکرد اجتماعی در کودکان بود. پس به عنوان جایگزین ریتالین میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
مقاله در مورد خرید قرص ریتالین
۶- باکوپای برگ باریک جایگزین قرص ریتالین
باکوپای برگ باریک یک گیاه مردابی است که در هند میروید. گیاه باکوپای برگ باریک از برگها و ساقهها تشکیل شده است.
قرنها این گیاه برای بهبود عملکرد مغز و حافظه مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج مطالعات این گیاه بر روی انسانها کمی متناقض است؛ ولی برخی مطالعات نتایج مثبتی داشتهاند. امروزه این گیاه معمولا به عنوان جایگزین ریتالین برای درمان ADHD توصیه میشود.